Psaní je moje jediná vnitřní možnost, jak existovat.“

Milá karanténo....

2. 4. 2020 22:58
Rubrika: Nezařazené

 

Milá karanténo, při jedné naší farní mši sv.on- line jsem si poprvé plně uvědomila, co pro mňa znamenáš.


Ještě před 14 dny zpět jsem byla pracovním nasazení, ale můj handicap a nošení roušek a nákrčníku nejde dohromady, tady sem u sebe zas objevila Ameriku. Nikdy jsem neuměla a neumím dýchat nosem a tak jsem se v rouškach a v nákrčníku dusila za pochodu. Dusí se asi všichni. Takže jsem dlouhodobě v pracovní neschopnosti... a to mi ještě Mudr. nechtěla napsat neschopenku :-) Prej nemám důvod. Tak jsem si sama hlasitě o NP řekla...

Odjakživa je pro mňa příroda posvátná a chodili jsme na túry s rodinou od dětství, tak návštěva přírody se mi teď ještě víc šikne. Chodím na zdravotní procházky, jen do přírody  a nákrčník dávám, jen když někoho náhodou potkám,ale tam můžu dýchat.

Psaly jsme si s neteří, mám jich teda pořádně víc, Shodly jsme se na tom, že jsem celé dny po pracovní době,   létala všude možně, cestovala, starala se odpoledne nebo večer o mrňata svých přátel nebo někoho staršího z rodiny, teď je neuvidím a je mi po nich smutno. Když už jsem byla doma, tak se můj pobyt nezmenšil na pobyt: u plotny, balkoně, lese, u skypu s přáteli,a v obchodě, u bráchy na zahradě. Já nejsem zvyklá být doma.

A to bych nebyla já, abych neměla pech. Před 14 dny jsem si rozbila skleničku a střípek sem si pichla do nohy, aniž bych to tušila.. Dnes mi noha opuchla. Na chirurgií mi miniaturní sklo vytáhli a já skončila s pár stehy. Přežila jsem jiné ba horší věci, tak jsem v cajku.

Stop:   

Jasně,  mám čas, sama na sebe, nemusím se o nikoho starat, na resty mých osobních ouředních věcí, na pokec s přáteli či rodinou přes skype, čas na čtení milovaných knih, na dodělání kořenek v kuchyni, na posazení  kytek a bylinek, čas na modlitbu a komunikaci  s Hospodinem  ohledně kostlivců ze ( skříně z duše) 

 

 

Milá karanténo, 

já se nedám! Prostě ne ! 

Já sedět na zadku neumím a nehodlám se to učit. Mysleme  a modleme se jeden za druhého ,ať jsme v  jakékoliv v životní situaci,  ať se z toho všichni nezcvoknem.

Amen.

Zobrazeno 543×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio